Vi erbjuder varm och trygg plats med roliga aktiviteter för alla barn, från de allra minsta till de som går i mellanstadiet. Du eller dina barn behöver inte vara med i församlingen för att delta – alla är välkomna.

Öppna förskolan

 • Föräldralediga
 • Fredagar

Öppna förskolan är för dig som är föräldraledig med barn. Det finns bra lokaler för lek och pyssel. Morgonfika serveras och vi umgås på ett enkelt och avslappnat sätt. 

Öppettider: fredagar kl 9.00 – 12.00. Ingång från parkeringen, öppna förskolans lokaler är en trappa upp. Hiss finns. 

Öppna förskolan kostar inget, du betalar endast för fikat.

KIDS

 • 3-12 år
 • Söndagsskola

Under våra gudstjänster på söndagar är barnen välkomna att vara med på KIDS! KIDS är barnens egen gudstjänst, med ett språk och uttryckssätt som barn kan förstå. Syftet med KIDS är att barnen ska få lära känna Jesus, hitta kompisar, lära känna församlingen och utvecklas i sin tro.

KIDS riktar sig till alla barn mellan 3-12 år och är uppdelat i tre grupper: Alive (3-6 år), Grow (7-11 år) och Explore (12 år och uppåt). Incheckning sker på kyrktorget. KIDS är med 20 minuter i den vanliga gudstjänsten. Sedan går barnen iväg till sina respektive grupper tillsammans med våra härliga KIDS-ledare. De har gröna t-shirts på sig, så det är lätt att hitta dem!

Varmt välkommen till KIDS!

Barnkörerna

 • Åk 1-6
 • Torsdagar

SALT och PEPPAR är våra två barnkörer. Båda körerna övar på torsdagar.

SALT övar kl 17.30-18.00 och är för dig mellan 4-7 år. För mer info kontakta: marina_fredriksson_88@hotmail.com

PEPPAR övar kl 17.15-18.00 och är för dig från 7 år (åk 1) och uppåt. För mer info kontakta: johanna.uppgard@gmail.com

Alla är välkomna!

VIP

 • Åk 1-6
 • Aktiviteter

VIP ses på torsdagskvällar mellan kl 18.00-19.45. Du som går i årskurs 1-6 är varmt välkommen.

VIP står för ”Very Important Person” vilket betyder på svenska ”Mycket Viktig Person”. Detta händer en vanlig VIP-kväll: Storsamlingen drar igång VIP med sång och bibelberättelse. Sedan har vi gemensamma aktiviteter eller olika intressegrupper. Det kan vara sport, bakning, skapande, upptäckargrupp mm. Vi har även en grupp, XL, för dig i åk 5 och 6

VIP har också två fadderbarn som vi samlar in pengar till. Fadderbarnen bor på ett barnhem i Kiremba, Burundi, Afrika. Läs mer om barnhemmet i Burundi.

Det kostar ingenting att vara med i VIP. Du som förälder är välkommen att besöka oss när du så önskar.

BARN är mycket viktiga personer! Dom frågade Jesus om vem som var den mest betydelsefulla personen, om han fick bestämma. Då hämtade Jesus ett barn och ställde det framför alla och sa:

 • Ingen kan bli viktigare eller bättre än det här barnet ni ser.
 • Där jag bestämmer är dom små viktigare än dom stora.

Jesus säger att barnen är de viktigaste personerna som finns på hela jorden. Där Jesus får bestämma blir man inte viktigare för att man blir äldre, för att man har rätt hudfärg, för att man är rik, för att man är pojke eller flicka. ALLA barn är viktigast. För det har Jesus sagt.

Barnvälsignelse

I församlingens gudstjänster bär vi gärna fram barn inför Gud i en speciell handling som vi kallar för barnvälsignelse. Då ber vi om Guds närvaro och omsorg om barnet och den familj som de är en del av.

Funderar du på  barnvälsignelse? Kontakta barn- och familjepastor Pernilla Åkesson.

Man bar fram små barn till Jesus för att han skulle röra vid dem. Men lärjungarna visade bort dem. När Jesus såg det blev han upprörd och sade till dem: ”Låt barnen komma till mig och hindra dem inte! Ty Guds rike tillhör sådana. Amen säger jag er: Den som inte tar emot Guds rike som ett barn kommer aldrig dit in.” Och han tog upp dem i famnen och lade händerna på dem och välsignade dem.”
(Markus 10:13-16)

JUMP

 • Åk 1-6
 • Sommarläger

Sommarlägret JUMP är förlagt till Björkenäsgården vecka 28. Lägret vänder sig till barn mellan 7 och 12 år. Det är ett samarbete mellan Pingstförsamlingar i region Örebro. Pingst Örebro står som ansvarig församling.

Varför ett gemensamt barnläger? Jo, för att tillsammans kan vi göra ett bra läger, ett större läger, vi delar på ansvarsuppgifter, mindre församlingar med få barn får chans att åka på läger, barn kan knyta kontakter med barn som de vanligtvis inte träffar, vi får helt enkelt chans att lära känna varandra över stadsgränserna. Att JUMP är förlagt till Björkenäsgården tror vi också är positivt. Det blir som en inskolning till Hampeveckan.

JUMP står för Jesus Undervisning Mötesplatser Praise. Det är de ord som styr vårt läger och vi fortsätter att utforma ett läger som vi tror på. Ett läger där barnen får möjlighet att utvecklas i sin tro och i sina relationer. Vad gör man på JUMP? Man badar, leker, umgås med barn och vuxna, går på samlingar, äter, ber, lär sig nya saker, köper glass och godis, har intressegrupper mm. Allt som hör sommar och läger till.

Hur bor man? Det finns tre olika boendeformer. Logi, husvagn, tält. Antalet sängplatser är begränsade. Så det handlar om att vara snabb att anmäla sig om man vill vara säker på att bo inomhus. Att bo i husvagn eller tält, som man fixar själv, är bra och spännande. Då har ledare och deltagare möjlighet att själva bestämma vilka som delar boende med varandra. När man bor i hus/stuga kan man få dela med deltagare från andra platser än den man själv kommer ifrån.

Bytardag

Pingstkyrkans bytardag hösten 2020 är inställd. Vi planerar för att genomföra en bytardag våren 2021.

Gudstjänst